Indretningskatalog til børnehuse

Æstetik og atmosfære i børnehuset


Brug indretningen aktivt

Som en del af min rejse mod at skabe smukke og funktionelle læringsmiljøer for børn og voksne, har jeg været ude og besøge, interviewe pædagoger og observere flere børnehuse på Sjælland. Det har jeg gjort med fokus på, hvordan vi kan bringe æstetik og atmosfære ind i rammerne.

Det er der blevet et katalog ud af, hvor jeg stiller skarpt på 5 temaer, som tager fat i konkrete indretningsmæssige problemer, som jeg ser går igen i flere af husene.

– SKAL VI TALE SAMMEN OM JERES HUS, SÅ BOOK ET MØDE ALLEREDE I DAGSmukke omgivelser gør os klogere

Hvordan føler du, når du træder ind i et rum. Prøv at hold fast i følelsen. Er der en genkendelig lugt, er der køligt eller varmt, trækker der frisk luft fra et vindue? Det kan også være at der er nogle der griner eller du kan høre fuglekvidder. Der er flere ting, der kan påvirke vores sanser. Måske kan du, fra hvor du står, røre en trævæg eller en kold betonpille. Alle vores æstetiske oplevelser, om de er gode eller dårlige, er med til at skabe atmosfære.

Især børn har brug for at bringe deres sanser i spil. De har brug for at lære, genkende og måske på et tidspunkt reflektere over hvilke sanser der er i spil og hvornår, for at udvikle sig. Rumlige indretninger kan understøtte børns bevægelse og sanse indtryk.

– LÆS MERE OM LÆRINGSMILJØER PÅ MIN BLOG

De erfaringer, som barnet får gennem sanserne, danner grundlag for følelser, social udvikling og viden

Oreskov, 2019Skab færre konflikter med tydelig indretning

En udfordring, som kom igen i flere huse, var at rummene skal bruges til mange aktiviteter og fremstår ”roede” og svære at aflæse.

En af de store fordele ved at børn og voksne kan aflæse, hvad rummet skal bruges til, er at der kan undgås konflikter. De voksne skal fx ikke bruge tid på at fortælle, hvilken aktivitet og adfærd, der forventes og børn bliver empowered, når de selv træffer beslutninger.

Metoden Nuding er del af min værktøjskasse, og det er naturligt for mig at tænke den ønskede adfærd og aktivitet ind i det rumlige layout.Tips & tricks på bloggen

Kig med på bloggen under indretning – læringsmiljøer, lad dig inspirere og lav en aftale allerede i dag. Så vi sammen kan skabe endnu flere skønne rammer for jeres børn.

– INDRETNING AF LÆRINGSMILJØERJeg kommer gerne forbi til et indledende uforpligtende møde.

Ellers tager jeg timeløn og kørsel (statens takster)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *