Tak for i år


Dette er så årets første indlæg med refleksioner over året, der gik. Hvordan var 2022 for dig? Fik du nået det du satte dig for? Hvilke blev de gode øjeblikke og hvad tager du med dig ind i næste år?

Her har det været et år med store forandringer på hjemmefronten, men jeg tror nok at vi alle er landet ok. Der vil dog altid være sorgen over at miste det der var, men også glæden over at livet går videre med nye muligheder om end i en ny form.

Ingen god landing uden små bump på rejsen

Min ældste Cecilie har vist sig stærkere, end jeg har turde håbe. Jeg kan kun være stolt over hendes ukuelighed, når udfordringerne står i kø. Skilsmisse, flytning og et IKEA køkken der ville drive enhver til vanvid. På trods af forhindringer er det lykkedes hende at få skrevet, og hun er godt i gang med opfølgeren til ”Den der Hvisker”. Den udkommer til september 2023, altså omkring Fantasyfestivalen. Og så er det forresten også dejligt at familien blev lidt større og at vi kan byde Cecilies sjove, skønne kæreste Barbara velkommen.

Også min yngste Sif er super sej. Jeg kan godt mærke at hun med sine snart 14 år er mere en ung kvinde end et barn nu. Hun skiftede skole sidste år og er heldigvis faldet godt til. Derudover balancerer hun fint det at være teenager med venner, kærlighed og lektier. Lige for tiden går hun til præst, og vi glæder os alle til konfirmation og fest til foråret. Sif har stadig lidt tid før hun skal vælge uddannelse, og tager hun gymnasiet, kan hun tage den med ro tre år mere. Jeg har jo selv taget videregående uddannelse i en sen alder efter at have været dekoratør i mange år, så jeg har fortalt at der også er muligheder for at skifte branche eller bygge oven på selv om man er over 30 (!)

Jeg føler mig heldig og er taknemmelig for at min dejlige mand Jesper støtter, når verdenen er et stormvejr, og altid sætter farver på livet, når tingene er grå. Og så er han også en skøn rejsepartner, som ligesom jeg nyder at rejse.

Nå at opleve verdenen, mens den og jeg er der

Denne sommer var jeg på en hel fantastisk roadtrip i Europa med Sif og Jesper. Undervejs mødtes vi op med skønne venner. Jesper og jeg hørte krimi, mens Sif hørte musik og læste på bagsædet. Jeg elsker at køre i bil og høre lydbog.

Vi gjorde stop i Dresden (Tyskland), Brno (Tjekkiet), Graz (Østrig), Maribor (Slovenien), Zabreb og kysten ved Rijeka (Kroatien), Venedig og Riva del Garda (Italien), og hjem over München (Tyskland). Vi var forresten så heldige at lige være i Venedig samtidig med Biennalen – en kæmpe kunstudstilling, der (som navnet antyder) afholdes hvert andet år.

Vi nåede også en helt fantastisk efterårsferie til London. Denne gang havde vi Sifs veninde med, og det var dejligt at de to piger kunne opleve storbyen med os, men også shoppe rundt på egen hånd.

I sommers var vi på CopenHell. Vi blev jo snydt i coronaåret 2021. Vi er der som regel med vores nære venner, så det er altid super sjovt. CopenHell er heavy musik og ikke lige noget jeg hører til dagligt, men dem jeg er med er dedikerede og skønt selskab. Jeg kan dog godt mærke, at det kræver god fysik at cykle helt til Reffen og holde til at feste i fire dage.

Det er også blevet til et par teaterture, fx musicallen ”The Producers” i Det ny Teater.

Helbredet holder

Det med vægten kunne jeg måske godt have gjort lidt bedre, suk. Jeg har ikke helt nået mit mål, men jeg har da heldigvis ikke taget på. Jeg forstår bare ikke, hvorfor det med at tage til træning to til tre gange om ugen stadig ikke, efter halvandet år, er blevet en vane. Nå, men op på hesten igen, og i 2023 smider jeg lige det sidste.

Heldigvis er mit helbred faktisk ganske godt (7-9-13) og ingen brækkede knogler i år. Det er kun blevet til et par sting i hagen og nogle blå mærker efter et cykelstyrt.

Der blev fyldt op med viden

Sidste år startede jeg på min master i design. Det første modul handlede om proces, og jeg fik undersøgt og skrevet om teenagepigers spiseoplevelse set ud fra et rumindretningsmæssigt perspektiv. Andet modul var om Design Thinking. I opgaven valgte jeg at skrive om atmosfære og æstetik koblet op på Jordans 4 Pleasures og Jan Ghels 12 kvalitetskriterier, naturligvis fordi jeg ønskede at dreje opgaven hen mod rum og mennesker. Hvad jeg fandt ud af, skriver jeg måske et indlæg på bloggen om senere. Jeg fik vist ikke gjort det så nemt for mig selv, men nu er jeg meget klogere og ved en masse om æstetik og atmosfære. Afleveringen gik super godt, men nu holder jeg lige en pause til 2024.

Hvad mon fremtiden bringer

I september blev Form Rum så seks år. Jeg har tænkt meget over, hvordan jeg vil gribe det at være selvstændig an de næste år, men en ting er sikkert: Jeg brænder stadig for at skabe rum til og med mennesker, der kan opleves og nydes. Min vision at skabe verdens bedste læringsmiljø har ikke ændret sig, og i efteråret fik jeg besøgt en masse børnehuse.

Jeg har været ude over stepperne og finde nye samarbejdspartnere og leverandører, for der er sket meget og mine gode kollegaer fra før Corona er, ligesom jeg, i gang med nye projekter i livet. Så foråret har stået på at finde et nyt fundament og få nye aftaler i hus.

Jeg er nok ikke den eneste, der synes at 2022 godt kunne have været lidt mindre udfordrende. Invasionen af Ukraine og pandemien har pumpet materialepriserne op og leveringstid er stadig lang. Skyhøje priser på strøm og gas har øget omkostningerne på produktion af varer som interiør og inventar. Alt i alt en kaotisk tid, der er vild at navigere i – og så som selvstændig.

Ellers har jeg været ude at besøge børnehuse. Ideerne står i kø, men meget skal undersøges. En masse af de indsigter, jeg får hen ad vejen, omsættes i indretninger. Det blev også til et par – synes jeg selv – interessante indlæg som jeg har lagt op på bloggen.

Kender du et børnehus, der kunne have lyst til et uforpligtende besøg, så skriv eller ring til mig.

Bloggen har faktisk ligget lidt stille over foråret og sommeren. Mit mål var at skrive et indlæg om ugen, men selv om jeg virkelig har meget at skrive om, er det ”kun” blevet til 20 indlæg i år. Jeg ville gerne skrive flere, for det lader til at indlæggene er populære, så det kunne være at det skulle være mit nytårsforsæt.

Jeg siger tak for i år og ønsker jer alle et godt nyt år

Og så lige et par store ønsker for 2023:

  • Må der blive fred i Europa. Rusland trækker sig ud af Ukraine og får en ny og demokratisk regering.
  • At politikkerne globalt bliver enige om globale klimaløsninger.
  • At der kommer styr på inflationen
  • At vi har set det sidste til pandemien

Godt helbred, fred og fremgang.


BLOG NYT:

Hvad kan designere bruge AI til?
Sådan kommer AI til at påvirke dit professionelle liv som designer.
Hvor skal vi lege?
indretning af læringsmiljø i børnehuse, med vægt på zoneinddeling
4 spændende trendarketyper i 2023
trends og tendenser 2023
5 fede temarum i børnehuset
Pædagogisk indretning af læringsmiljø i børnehuse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d