Udstil børnenes arbejde rigtigt

Ideer til ophæng af børnetegninger

Har du tænkt over hvem der skal se de fine kreationer, børnene får lavet på stuerne? I disse dage taler jeg om opbevaring og den fine balance at skabe et visuelt overblik på stuerne, og stadig motivere børnene til leg og aktivitet. Jeg er blevet spurgt om, hvordan børnenes kreativiteter bedst udstilles, og mit modspørgsmål er: hvorfor og hvem skal se det? Det er nemlig ikke ligegyldigt i forhold til placering.


Hvis I fx har lavet nogle fine tegninger med mange detaljer, vil det være en god idé at sætte dem på væggen, der hvor der spises frokost. Så kan alle børn se hinandens tegninger, mens der er en situation, hvor I ønsker ro og fordybelse. Hvis tegningerne fx er af mad, kan der tales om motiverne, og tegningerne bliver ikke ligegyldig dekoration. Det er vigtigt at tegningerne sættes på klemmer eller i rammer. Det skaber ro for øjet, og signalerer til børnene: ”jeres tegninger er værdifulde” – det kan også motivere barnet til anden kreativ udfoldelse.

Hvis målet med tegningerne mere er at vise en proces, skal der tænkes i at kunne udskifte hurtigt. Hvis I er så heldige at have et atelier eller kreaværksted, er det her disse kreationer kan udstilles. Brug magnetmaling og magnetbånd eller en plade til at klistre op på –  det vil hjælpe jer med at samle udstillingerne, så tegningerne ikke hænger overalt.

Sidst, hvis målet er at forældrene skal se børnenes kunstværker, kan de placeres på smalle hylder i forældrenes se-højde på gangene – evt. med navneskilt og dato. Her kan I vise, hvad I arbejder med, og tingene kan stå der til næste projekt.


Ikke alle børnehuse er ens, og løsningen skal tilpasses i materialer og farver til jeres hus. Kontakt mig gerne, hvis I ønsker hjælp til en samlet idé og/eller opsætning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: