Vi passer på det, som er pænt

Hvis jeres børnehuset fremstår med slid, ridser, blyantsstreger og snavs på væggene, er det naturligvis vigtigt at der bliver malet. Ny maling af vægge og paneler vil ikke kun pynte, men også fremadrettet reducere skader på vægge og inventar.

Adfærden kendes under nugdgingprincippet ”Broken Window”, og I kender måske fænomenet fra fx graffiti på husfacader: en lille smule bliver hurtigt til mere og det bliver i orden at male på væggen, fordi andre har allerede gjort det.


Ødelagte akustikpaneler

Her er et eksempel på, hvordan akustikvægge er blevet pillet i stykker, tegnet på og brugt som opslagstavler. I sådan et rum kan man med fordel sætte akustikpaneler i træ op i legerum, der går fra gulv til loft. Disse er mere robuste og indbyder ikke til at tegne på som de nuværende, der ligner tavler. Her under har jeg illustreret, hvordan rummet kan blive klædt på til at stimulere fantasien og indbyde til leg eller nærhed.


Isometrisk tegning af rum med træpaneler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d