Sig Kawaii og smil

Sidste oplæg handlede om at vi indretter vores hjem, så det afspejler vores følelse for sundhed. Dette indlæg handler om følelsen: glæde, mere præcist den barnlige glæde.

Japanerne kalder denne (livs)stil Kawaii. Den udspringer fra tegnestilen manga og betyder nuttet. Korea har også taget denne stil til sig i deres K-pop-kultur. Her i Europa er den stadig en niche og bruges mest som delelementer i hjemmet, eller for fuld skrue i retail branchen, da det er en meget fotogen indretning.

Kawaii er eskapisme, hvor du kreere dit eget trygge univers. Det er en barnlig og naiv indretning i glade pastelfarver, som du ellers finder i bubblegum og slik. Tegnefiguren ”Hello Kitty” er ikonet, og hun og andre figurer med store hoveder, store øjne og små kroppe, ligesom babyer, går igen på print. En lav person med stort hoved kaldes i manga-verdenen for Chibi. Tøjdyr er også et fast element i indretningen, men her er det karakteristisk at tøjdyr (fysiske objekter) har små øjne og lidt mindre hoveder.

Be Happy

Kan du nikke genkendende til stilen nu? Den er feminin og oser af humor og selvironi. Så hvordan oversætter du så dette udtryk til din indretning?

Tænk maximalisme. Der kan ikke være for få lyserøde nuttede ting. Et Kawaii hjem skal invitere dig til at blive puttet. Her er ingen skarpe hjørner og masser af bløde vatterede eller pelsede tekstiler og møbler. Vælger du mønstre, så er det prikker og striber.

Der er tæpper på gulvet eller terrazzo, men alt i pastelfarver for det skal være cute. Her i Europa har vi lavet vores fortolkning af Kawaii. Vi bruger indretningsgreb fra New Art Deco som buer og cirkler. Se evt. dette indlæg.

Mood Board 2022, Kawaii

­­­­­­5 trin til Kawaii:

  1. Mal vægge i tyggegummiefarver: Mintgrøn, lys gul, lys lavendel, melon eller alle afskygninger af pink. Prøv evt. at mal i striber.
  2. Sæt print på væggen af chibi manga illustrationer, som billeder eller tapet, og brug opbevaringsæsker med mere print
  3. Du kan ikke have for mange accessories. Fyld skrivebordet med stationaries og sengen med tøjdyr
  4. Her skal være blødt. Teddybear, velour, pels, noget der giver dig lyst at lade fingerende glide igennem. Brug det i puder og tæpper.
  5. Der findes et væld af hverdagsdesigns med Kawaii udtrykket. Gå på opdagelse på nettet og se om der er noget som stikkontakter, lamper eller kopper, der kan skiftes ud med noget med Totoro (japansk anime) på eller som ligner en enhjørningen. Husk det skal være sjovt at kigge på.

Herunder er endnu et mood boards til inspiration. Dette er med en mere europæisk vinkel.

Mood Board 2022, Kawaii Europa

Læs, følg og del gerne

Hvad kan designere bruge AI til?
Sådan kommer AI til at påvirke dit professionelle liv som designer.
Tak for i år
Godt nytår!
Hvor skal vi lege?
indretning af læringsmiljø i børnehuse, med vægt på zoneinddeling
4 spændende trendarketyper i 2023
trends og tendenser 2023

One Reply to “Sig Kawaii og smil”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: