Blåt i år

Very Peri
Very Peri er Pantones farve for 2022

Kan du heller ikke vente på det bliver forår? Efter endnu en omgang Corona kunne man godt få lyst til at sætte lidt kulør på tilværelsen. Så hvad med lidt fornyelse og nye farver på væggene? Fx en lavendelblå?

Very Peri

Pantones nye farve for 2022 er blå – ganske vist ikke en hvilken som helst blå farve, men Very Peri. Det er en blå med mere rødt i. Vi så at lilla blev en ganske solgt farve i 2021 og Very Peri er mere blå end lilla. Alt efter hvilken farve den sættes sammen med og lys der er på lyser den enten blå eller lilla. Hvis du vil have denne farve på væggen, så mal en prøve først.

Det er bestemt en farve der springer i øjnene, så hvis du ikke har helt mod på en væg, kan du ”nøjes” med puder, tæppe og billeder. Eller bare en buket blå blomster i en vase.

Mood Board 2022

Very Peri passer sammen med rosa, Camel og selvfølgelig hvid. Det er også en flot farve at mixe tone-i-tone.

Patone prøver altid at fange stemningen i den vestlige verden og spår (igen) optimisme. Jeg kan nu ikke helt løsrive mig tanken om at associere farven med noget rent, spirituelt og roligt, men det er også beskrivelsen af, hvordan jeg spår 2022.

Det er også en farve, der gør sig godt grafisk. Her signalerer den kreativitet og legende tilgang. Måske ikke tilfældigt at Meta rebranding af Face Book har valgt denne farve til deres logo.

Her i Skandinavien er vi kendt for at være glade for kølige farver. Jeg tror på at denne farve falder i danskernes smag om end i en noget lysere tone.

Pantones præsentations video her:

Vil du have mere inspiration? Så følg mig her og på insta.

Læs, følg og del gerne

Hvad kan designere bruge AI til?
Sådan kommer AI til at påvirke dit professionelle liv som designer.
Tak for i år
Godt nytår!

One Reply to “Blåt i år”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d