Se her: 4 “grimme” moodboards

Sidste blogindlæg handlede om fænomenet ugly æstetik. I dette indlæg vil jeg vise dig fire moodboards, som måske inspirer dig til at implementere det smukke grimme i dit hjem.

Jeg har delt stilen ind i fire grupper. Det står for egen regning og er min subjektive analyse:

  • Recycle – genanvend (brug materialet igen)
  • Rethink – gentænk (brug fibrene igen)
  • Reuse – genbrug (brug objektet igen)
  • Humor – bare for sjov

Som designer sætter jeg altid benspænd op for det design jeg vil skabe. Det kan være budget, farve, materiale eller form. Det gør det nemlig nemmere at finde på, når du har en række begrænsninger. I dag, hvor der er nødvendigt at tænke klima og miljø ind i design, har vi faktisk fået foræret flere designmæssige benspænd og dermed flere spændende muligheder for ideer.

Ved at genanvende, reparere og genbruge materialer, kan vi få nye designs til at opstå. Men så er vi også ofte nødt til at gå på kompromis med det perfekte. Fx hvis du vil lave et nyt plastmateriale af gammel plastik, er det ikke sikkert, at du kan få samme farve i materialet igen og igen, da farverne på det gamle plast kan variere alt efter, hvad der bliver smidt ud.

At genanvende materialer er lige noget for D.I.Y. folket. Er du kreativ anlagt, så kan du måske se materialet fremfor objekt, plastikposer kan klippes til strimler og hækles til sovemåtter til hjemløse eller plastpresenning fra lastbiler bliver til tasker.

Udtrykket i disse designs kan ofte være lidt ufærdige, kaotiske eller ligefrem pudsige; og det er ikke altid et forudsigeligt resultat. Alligevel få man lyst til at kigge mere på objekter for at afkode dem. Det er ugly æstetik.

Her er et par tips:

  1. Unik er vigtigere end det almindelige
  2. Gør det personligt. Fx er du glad for Cola, så brug kapslerne til at udsmykke en væg eller en bordplade.
  3. Materiale over finish. Brug puder og tæpper lavet af garnrester eller syet med rå kanter. Det gør ikke noget, at det ser halvfærdigt ud. Udtrykket er at være i proces.
  4. Klare farver og masser af dem. Kluns maling hos venner og familie. Lad udvalget være dit indretningsmæssige benspænd.
  5. Gentag elementer i fx en sætterkasse eller på en væg. Souvenirs er sjove eller er du glad for platter sætte dem på væggen. Her er det mængden og det gentagende mønster, der giver udtrykket.
  6. Og ikke mindst: Det skal være sjovt. Det er et vigtigt element, humor. At kunne grine af og ikke tage design (kunst) så højtideligt.

God fornøjelse!

Måske har du lyst til at læse mere, efter du har kigget på moodboardsne her og selv fået lyst til at lave et. Prøv at kig på dette indlæg, hvis du vil dykke dybere ned i trends og tendenser.

Læs, følg og del gerne

Hvad kan designere bruge AI til?
Sådan kommer AI til at påvirke dit professionelle liv som designer.
Tak for i år
Godt nytår!

2 Replies to “Se her: 4 “grimme” moodboards”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d