15 do’s and dont’s tips til dig, der vil indrette med Feng Shui

Den østlige tradition om Feng Shui indeholder en masse tanker om indretning, og jeg synes det giver en masse nye perspektiver på indretning, som også kan give mening i en dansk kontekst. Her har jeg samlet en række do’s and dont’s, baseret på Feng Shui. I mit sidste blogindlæg introducerede jeg dig for filosofien bag Feng Shui, så hvis du ikke har læst det endnu, er det en god idé at starte dér. Sammen kan vi måske skabe mere positiv CHI i dit hjem.

Først skal du lave en grundplan af dit hjem. Husk at have verdenshjørner på. Tegn kun det ind, som du ved du ikke vil gøre noget ved, fx mure, badeværelset (som du helst vil bevare), et klædeskab (der ikke så nemt kan flyttes), eller køkkenet (som det måske er for dyrt at pille ved). Brug kompasset ovenfor til at blive klogere på, hvilke energier du ønsker at forstærke. Feng Shui er en filosofi, og involverer alle aspekter i livet. 

Det vil være svært at få dit nordiske hjem til at blive hundrede procent feng shui, ikke mindst fordi danske arkitekter bygger huse efter danske traditioner og normer. Se CHI som en positiv energi, der konstant kan blive bedre og nurses.

1. Bygningen

Energien starter allerede der, hvor dit hjem begynder. Bor du i hus, er det indkørslen eller stien frem til huset; og bor du i lejlighed, er det ved hoveddøren til opgangen. Ruten til din bolig skal være let kurvet uden stier på tværs, og uden forhindringer.

2. Hoveddøren

Hoveddøren skal helst være bred. Så inviterer du nemlig livsenergi ind i huset, som bringer held, lykke, sundhed og rigdom. 

3. Rummene

Rummene i boligen bør være i velafbalancerede størrelser og bør ikke være for store. Store rum kan deles op i mindre rum.

I Danmark har det været meget brugt at bygge parcelhuse i L-form. Det er altså et no-go i Feng Shui. L-formen symboliserer en stor slagterkniv og skaber en negativ energi. En overdækket terrasse i mellemrummet på L-et kan skabe en mere harmonisk rektangulær grundform, der er et bedre Feng Shui-huslayout.

Interiør skal stå, så det tillader energien frit at flyde fra et rum til et andet uden forhindringer.

4. Stue og hjemmekontor

Stue og hjemmekontor kan placeres tæt på hoveddøren. Dette vil skabe en følelse af harmoni og af at være velkommen.

5. Køkken

Ifølge Feng Shui vil folk, der har køkkenet placeret tæt på hoveddøren, lave stærk og fed mad. Energien, som er her vil stimulerer folk til at spise mere og være overvægtige. Så køkkenet skal være længere bagud i hjemmet.

6. Vinduer

Huse med masser af vinduer skaber let indretning og behagelig atmosfære. Antallet af vinduer bør ikke overstige antallet af døre i huset gange tre.

Åbne vinduer bringer frisk luft og inviterer naturen og energien ind i hjemmets interiør. Vinduer, der kun kan åbne halvvejs, reducerer mængden af CHI-energi, der kommer ind i huset, og bremser karriereudvikling, velstand og påvirker alle familiemedlemmers velbefindende. 

7. Trappe

Hvis du har trapper til dit hjem, bør de være brede og let kurvede. Det anbefales at trappen ikke placeres lige over for hoveddøren. Trappen er et sted, hvor der er meget trafik. CHI har svært ved at forplante sig her. Et godt råd er at stille planter på reposer for at sænke farten på CHI. Du kan også bruge et spejl eller en vindklokke for at sprede energien her. 

8. Spisestue

Spisestue bør være stor nok til at alle familiemedlemmer kan sidde komfortabelt. Dette er et særligt vigtigt element i et godt Feng Shui-huslayout. Et stort spejl på den ene væg kan skabe en illusion af størrelsen på rummet og maden på bordet. Følelsen af rummelighed i spisestuen skaber en følelse af rigdom og lykke.

9 . Soveværelser

Soveværelser som er rektangulære, må ikke have den brede side ud til en lang gang. Det tilføjer ikke harmoni til husets designplan. I stedet bør soveværelser ud til en lang gang have den korte side ud mod gangen. Hvis du ønsker spejl i soveværelset, skal det vende væk fra sengen for ikke at reflektere din CHI ud af rummet. Feng Shui eksperter siger, at hvis det ikke er muligt, kan du dække spejlet af med et klæde.

10. Døre til toilet og badeværelse

Døre til toilet og badeværelse skal ikke ses fra hoveddøren, køkkenet eller spisestuen. Toilet- og badeværelsesdøren bør ikke være i slutningen af en lang gang eller modsat en soveværelse. Toilet- og badeværelsesindretning skal placeres langs ydervæggen. Toilet- og badeværelsesdøre skal holdes lukkede. Hvis dine døre er placeret forkert, vil det få held og lykke, sundhed og rigdom flygte fra huset.

Bad og toilet bør aldrig placeres i nordøst. Vand går dårligt med nordøst, som er elementet for jord, da jord CHI vil ødelægge vand CHI og medfølger der for dårligt helbred. Se tidligere indlæg

Vand er bedst placeret mod øst (element træ). Så det er også her swimmingpool og havebassin kan placeres.

11. Lamper

Lamper er godt for CHI. Lyset må gerne være rettet opad, da dette forstærker energien. Krystaller kan bruges til at fordele lyset, hvis du hænger dem i vinduet. 

12. Stearinlys

Brug stearinlys i nordøst, når du vil aktivere energien for visdom. 

13. Vindklokker

Hæng vindklokker op. Vindklokkers resonans får vindenergi til at vibrere og stimulere en positiv CHI. 

14. Rod

Rod er et no-go! Sørg for at skabe og skuffer er ryddet op og saml ikke flere ting, end du skal bruge. 

15. Hjemmet

Hvis du flytter ind i en ny bolig, så forhør dig om den familie der boede der før. Hvis de var lykkelige er der en god chance for at lidt af deres CHI har smittet af på boligen.

Held og lykke med din Feng Shui-kur. 

Læs, følg og del gerne

Hvad kan designere bruge AI til?
Sådan kommer AI til at påvirke dit professionelle liv som designer.
Tak for i år
Godt nytår!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d