Skab små nicher i hjemmet, sådan

 

I takt med at vi er mere digitale og ikke sidder samlet foran et fælles medie, er det blevet mere nødvendigt at skabe små kroge og nicher, hvor man enkeltvis kan fordybe sig med egen skærm. Pandemien har skubbet på at den allerede eksisterende trend, at store åbne rum er på vej ud. Vi har så småt vænnet os til fordelene ved at være alene. 

Via Dezeen

Rumdelere 

En af mulighederne for at skabe sit eget spot i hjemmet er rumdelere. Hvilke krav har du til rumdeler?

Her er nogle af de ting du kan overveje, når du kigger efter rumdelere:

  • Stil – hvilken stil skal den blende ind i
  • Vægt – skal den kunne flyttes eller pakkes væk
  • Sikkerhed – har du små børn må den ikke kunne vælte
  • Hvor meget skal den skærme? Husk at tænk på lys og dagslys

Herunder har jeg fundet nogle designer-rumdelere som du kan lade dig inspirere af. Billederne ligger også på min Pinterest i mapperne rumdeler og rumdelere.

Via Decoraid
 
Rumdeler, Amaury Poudray
Rumdeler, Paravent Edwige Blomkal
Rumdeler, Alex Yonoh
Rumdeler, Petra Vonk

Brug genbrug

Og så er der lidt for DIY folket. Billedet herunder er fra virksomheden Terracycle, som har indrettet hele deres kontor med genbrugsartikler. Rumdeleren her er lavet af gamle LP-plader. Er din stil mere BOHO (læs tidligere artikel) er en rumdeler i knyttet reb måske mere dig.

HQ Terracycle

Skab nicher

Du kan også skabe små nicher. Hvis du vælger at bygge en niche, så tænk lys ind fra starten. Skal der være dagslys, en læselampe eller ovenlys. 

Du kan måske tænke lidt kreativt, når du skal finde plads til en niche eller hyggekrog. Hvad med at tage kvadratmeter i brug på gangen eller reposen (trappeafsats)?

 
Niche Cozy Space
Via Birght Green Door

 

Byg en tremmevæg

70’ernes trævægge er tilbage og bruges fra gulv til loft for at dele rummet op. Fordelen er at afstanden mellem træpanelerne lukker lyset ind, så krogen ikke bliver helt mørk. De lange paneler får også rummet til at syne som om der er højere til loftet.

Tremmevæg, SOA Architecture
Niche, SF girl by Bay
Tremmevæg, Planete Deco
Tremmevæg, Office Lovin

Her er der blevet skabt et soveværelse med plads til opbevaring. Krydsfiner er en super materiale til at bygge rumdelere eller alkover i og kan give et helt asiatisk look. (japandi)

Tremmevæg, Erika Design

Newyorker væg

Er du mere til det industrielle look, er en New Yorker væg – altså en metalramme med glas, som regel i sort – måske mere i din smag. Den skærmer ikke så godt imod nysgerrige øjne som en fast væg; men godt ser den ud. Du kan jo vælge farvet eller matteret glas, eller sætte et gardin op for at få mere privatliv. Sidstnævnte vil tilføje et feminint touch og bløde op på det industrielle look.

 
New Yorker væg, Black Owl
New Yorker væg grønt glas, Black Owl
New Yorker væg

Reol som væg

Hvis du hurtigt vil skabe rum i rummet er en reol som væg et nemt alternativ. Her får du også plads til opbevaring. Det er også det perfekte sted at skabe en urban jungle med masser af planter.

Plantereol

Alkoven anno 2021 

En kreativ måde at skabe et rum er at bygge en alkove. 

Alkoven er ikke et nyt fænomen. Kommer du ud på Frilandsmuseet vil du kunne se, at det var en meget almindelig måde at skabe en soveplads på. Alkoven koster ikke meget plads, og giver alligevel privatliv i et miljø, hvor der er flere beboere. I dag er ideen igen blevet taget op. Når vi er flere hjemme længere tid ad gangen har vi også behov for at kunne være os selv. I dag handler det om kunne fordybe sig i den digitale verden, mens vi sidder trygt og rart. 

Her er løsninger og nyfortolkninger på alkoven.

Alkove, Living in a Shoebox
Alkove, Showroom 21

Akkustiksofaen

Du kan også skabe et rum i rummet med en sofa med høj ryg. Denne er fra Bosscompany og er ikke så pladskrævende. Akustik-sofaer er forholdsvist dyre og har tidligere været forbeholdt større virksomheder med kontorlandskab, men de senere år er de kommet ned i priser, hvor privatforbrugere også kan være med.

 
Akkustiksofa, Boos Company

Har du svært ved at finde di stil, så følg med her på bloggen, hvor jeg jævnligt lægger inspiration op. Prøv at læs om 2021 trends her   eller få 3 gode tip til dig, der skal indrette dit hjem. 

Du kan også kontakte mig på sl@form-rum.dk og få et uforpligtende møde.

Læs, følg og del gerne

 

Hvad kan designere bruge AI til?
Sådan kommer AI til at påvirke dit professionelle liv som designer.
Tak for i år
Godt nytår!
Hvor skal vi lege?
indretning af læringsmiljø i børnehuse, med vægt på zoneinddeling
4 spændende trendarketyper i 2023
trends og tendenser 2023

One Reply to “Skab små nicher i hjemmet, sådan”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: