De to farver, som bringer fornyet optimisme i 2021

 

Efter et 2020, der har været en udfordring for mange, nærmer vi os en fornyet optimisme. Og hvilken farve er så legende og glad som gul? Når jeg indretter fællesrum er gul en farve, jeg ofte bringer i spil. Den fungerer også godt i infografik og wayfinding, fordi farven kan ses også hvor der ikke er så meget lys.

Skal du være ekstra glad kan du i foråret pryde altankassen med påskeliljer, pynte vasen med tulipaner og få farverne frem ved at plante morgenfruer, tagetes og solsikker i have eller i potter.

Pantone er en virksomhed, som lever at blande farver og komme med bud på sæsonens farver. Deres bud på farven 2021 er gul. Nærmere bestemt PANTONE 13-0647 ”Illuminating”.  Den farve kommer vi til at se i arkitektur, interiør og designs.

 

 

Pantone kommer helt usædvanligt med 2 farver. Det er 16 år siden de sidst har gjort det. Farve nr. 2 er farven grå PANTONE 17-5104 ”Ultimate Gray”. Den grå farve står for pålidelighed. Tilsammen udgør farverne ”Illuminating” og ”Ultimate Gray” en velafbalanceret enhed. Den grå farve kommer vi også til at se i materialevalget, som bliver beton og marmor.

Tekstiler, tæpper og vægdekorationer vil være i geometriske mønstre i sort og hvid, som står flot til gul.

Vil du læse mere om indretningstrends og have et par fif, så tjek dette indlæg: ”5 indretningstrends du ikke kan komme uden om i 2021”