5 indretningstrends du ikke kan komme uden om i 2021

Vil du være på forkant med hvordan sæsonen kommer til at se ud, i former, farver og materialer? Så kan du her læse 5 indretningstrends, som jeg forventer kommer til at sætte sit præg på 2021.

  • Pasteller er altid et salgshit om foråret i de nordiske lande, som farver på indretning og beklædning. I starten af 2021 vil vi se ash rose, og senere på året sættes den sammen med farverne terrakotta og brændt rød.
  • Terrazzo på vægge og gulve. Dette er DIY folket, for du kan sagtens eksperimentere og opnå spændende effekter ved at male selv. Terrazzo-flager hældes i klar maling, blandes og påføres væggene. Hvis du bare vil have et touch af nyt, så prøv at spraymale vaser og krukker. Tal med din lokale farvehandler om, hvilken maling der egner sig bedst til dit projekt.
  • Fliser i alle former. Om fliser helt har været taget af programmet, tror jeg ikke. Det nye er, at nu fås de i alle former. Det er heller ikke kun forbeholdt badeværelset og køkkenet. Nu skal der også fliser i stuen, gangen og multirummet.
  • Genanvendt plast. Møbelindustrien vil være bæredygtig og kommer hele tiden op med nye materialer. Især genanvendt plast og tekstilfibre bliver kreativt brugt af designerne.
  • Møbler med et lavt CO2-aftryk som træ og genanvendt plast er blevet mere efterspurgt, og med nye EU klimamål giver det god mening for industrien at tænke bæredygtighed ind i hele værdikæden.

Der er i dag især mange formstøbte skalstole på markedet lavet af genanvendt plast. Den sydkoreanske designer Haneul Kim er netop de første taburetter lavet af engangsmasker klar.

Buer og bløde former. Prøv at læg mærke til det: Vi vil se designs som fx vaser, lamper og rumdelere som buede. En klassisk designer som Verner Panton vil få en renæssance. Vi kommer også til at se buer i arkitekturen.

De bløde former kommer til at spille en rolle, når vi skal vælge møbler, og interiøret vil sno sig i dagligstuerne. Mere om det i næste indlæg.

Min baggrund for at pege på disse trends

Dette er mit subjektive forslag til hvad som kommer til at ske i 2021. Jeg bygger min viden på research og analyse. Interesserer du dig ligesom mig for trendforskning, kan jeg anbefale at tjekke disse virksomheder ud:

  • Future Navigator
  • Scenario Magazine
  • Italianbark
  • PEJ Gruppen
  • Frame Magazine

De fleste kræver medlemskab, hvis du vi have den fulde pakke; men du kan sagtens købe enkelte magasiner, trendbøger og melde dig til foredrag.

Du er også velkommen til at kigge på hvordan jeg ”sætter afdækning af trends og tendenser i system”

Indlægget er fra 2019, men metoden er den samme.

2 Replies to “5 indretningstrends du ikke kan komme uden om i 2021”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: