Godt nytår

 

Så er 2019 ved at rinde ud og vi går ind i et nyt, oplevelsesrigt år. Her er min status for 2019. Jeg har som selvstændig altid haft lidt svært at skille privatliv og arbejde. Det bærer denne blog også præg af.

 

Verdenen er i forandring

Det eneste vi kan være sikre på er, at intet er forudsigeligt. Med en amerikansk præsident som kaosfaktor, længes jeg efter international ro.

Klimadebatten er kommet til at fylde en del – også i mit liv. Den offentlige debat har ændret min adfærd og hvordan jeg træffer valg. Jeg sorterer affald som aldrig før, cykler mere (selvom jeg hader det), køber mere økologisk og så valgte vi at rejse på interrail i sommers – for at spare på CO2-aftrykket og rejse på en anderledes måde.

 

Et 2019 med oplevelser på rejser

Rejser fylder meget for året der gik. Jesper, Sif og jeg var i Vietnam i vinters. Jeg har altid ønsket mig at se landet. Det står som med en aura af mystik og jeg ville godt blive klogere på det. Vi rejste rundt i hele landet og fik en masse lækker mad.

Jesper, som elsker at cykle, havde læst at turister sagtens kan cykle i den vietnamesiske trafik, så han havde pakket cykelhjelme med. Det skal man dog tage med et gran salt, det med at kunne cykle. Der er stort set ingen færdselsregler og jeg havde en total nærdødsoplevelse på en rismark med en ko. Vi (jeg) blev enige om at Vietnam bare ikke er helt klar til danske cykelturister.

Det blev også i Vietnam, at jeg fik grønt hår og delte seng med en usædvanligt stor kakerlak. Heldigvis havde den kastet sin kærlighed på Jesper og han er lidt mere cool omkring de seksbenede venner end jeg og fik den fanget i et glas og båret langt væk. Ellers er Vietnam en eksplosion af farver og anderledes kultur.

Ofte, når Jesper, Sif og jeg rejser, er det med Benjamin og hans datter, der er på alder med Sif. Sommerferien stod som sagt på interrail i Tyskland, og vores rejsekammerater var med. Jeg elsker moderne kunst, urban exploring og arkitektur, Jesper er begejstret for kirker og museer, og Benjamin er god til at finde på events og ting for pigerne. Tysklandsferien havde det hele.

Den sidste ferie blev Kreta. En chartertur, all-inclusive – ikke specielt klimavenligt, men bare rart at slappe af. Selv om jeg havde en del arbejde med på ferien, blev det da og så til nogle timer ved poolen.

 

Og i andedammen

De fleste gange er det ganske pæne hoteller, vi får overnattet i, når vi sådan er på tur. Det kan dog også være en oplevelse i sig selv, når det hotel man kommer til, er vildt ucharmerende og grimt. Sådan et var vi på en weekend i oktober i Maribo.

Vi, alle fem, ankom til frokost og satte os i krostuen. Lokalet var indrettet i 80’erne med mønstrede lyserøde gardiner, der holdt dagslyset på behørig afstand. Vi bestilte kaffe og kage. Da tjeneren kom med bestillingen tabte hun mælkekanden ned på den brune gulvtæppe. Med en fod tværede hun mælkepletten ud, tog kanden og kom tilbage med mere mælk. Vi sad der et stykke tid, men hun kom aldrig tilbage for at tørre op. Det skulle vise sig at den samme dekor gik igen på værelserne, om end uden det lyserøde indslag. Gulvet var vind og skævt, og gjorde det svært at holde balancen på vej til toilettet, som i øvrigt lå på gangen. Benjamin og hans datter havde værelset ved siden af, og pigerne havde en fest med at kunne tale sammen gennem væggen. Alt i alt et helt forfærdeligt hotel, men super sjovt at prøve.

Ellers bød året på jazzfestival, familiehygge i køkkenet, lydbøger og både FOMO og JOMO. Jeg kom igennem 2019 uden at brække nogen knogler.

 

FORM RUM nye ansigter og gamle

Mine kollegaer og jeg har virkelig været ude og besøge skoler og plejecentre. 2019 har stået i netværkets tegn. Det er blevet til hyggelige morgenmøder i Global netværk for iværksættere og udviklende branchemøder for plejecentre med Bygherreforeningen.

Jeg har også designet nye lamper og udviklet nye koncepter.

Der er kommet nye ansigter ombord. Freja var vores studentermedhjælp i kommunikation i 8 måneder og skal nu videre med sin uddannelse. Sidse og jeg har arbejdet med et koncept til ældre, og det har bragt os masser af viden om ældre og leg fra interviews med bl.a. Ældre Sagen. Vi kan dog stadig godt bruge forskning på området, så hvis du ligger inde med artikler eller lignende, hører vi gerne fra dig på sl@form-rum.dk

Lawrence, Sidse og jeg er også i gang med skoleindretninger, og har nogle gode ideer til læringsmiljøer. Det er noget, der også kommer mere om her på bloggen.

Sigrid og jeg har gået på studie sammen. Vi er i gang med et spændende koncept, som skal testes i starten af det nye år. Vi ikke kan afsløre mere endnu, men når testresultaterne kommer, deler vi dem her.

Jeg har mødt Sarah gennem netværk. Sarah har Cazacool, en spændende online shop med smukke og anderledes livsstilsprodukter. Nu kan du også få mine lamper her. og ellers prøv at check butikken ud www.cazacool.dk

 

FORM RUM mod 2020

I år havde FORM RUM til huse på Beta Factory. Beta Factory er et kombineret fællesværksted og kontor. Desværre er de ved at bygge om, og det lader til at ombygningen tager om sig. Det betyder, at jeg ikke kan have møder derude, og derfor har jeg valgt ikke at have kontor der mere. Det kan dog være, at jeg flytter tilbage, når ombygningen er færdig. Indtil videre er FORM RUM flyttet tilbage på Oehlenschlægersgade, og ellers holder vi til på Republikken.

FORM RUM indretter skoler, institutioner, kulturhuse og plejecentre. Det er steder, hvor det giver mening at slippe resurser fri gennem planlægning af brugeradfærd.

Vores gode team er klar til alle de spændende projekter 2020 byder på. Skal vi kigge forbi jer og hjælpe med indretning, så ring til mig, Sussie Lerche på 20 31 38 99.

Ellers følg med her på bloggen, hvor jeg vil fortælle mere om:

  • Tips og tricks til indretning af læringsmiljøer
  • Iværksætterliv
  • Indretningsprojekter
  • Design og metode
  • Sammenspillet mellem rum og mennesker
  • Trends og tendenser
  • Lys og lamper

“We know not through our intellect but through our experience.”

— Maurice Merleau-Ponty

Rigtigt godt nytår

One Reply to “Godt nytår”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: