Den lille udflugt

På Plejecenteret Elmelunden ville de gerne have noget, der kunne binde den gamle bygning sammen med den nyere. Ønsket var at de ældre skulle bruge hele stedet mere, i stedet for bare at være omkring deres lejlighed.

 

Så for at lokke beboerne til at gå lidt længere, har vi skabt en udstillingsgang, som et udflugtsmål under trygge rammer for centerets beboere, frivillige og pårørende.

 

Når jeg installerer en indretning, kan det være befriende at få en bekræftelse på, at jeg har fat i den lange ende. Dette skete da Ejner (navn ændret) kom forbi:

 

Ejner triller hen til os i kørestolen, mens vi står og hænger billeder op i den nye udstillingsgang på Elmelunden. ”Nå for søren, hvad laver I der?” spørger han nysgerrigt. Han triller hen til væggen, hvor der er et gelænder. Han stopper og stiger ud ad kørestolen. Jeg stiller mig ved siden af ham og fortæller. Lawrence min kollega har været i arkiverne og fundet gamle billeder fra Holbæk og omegn. Det er blevet til en hel udstilling bestående af 21 billeder med tekst, som vi nu er ved at arrangere i lokalområder. Ejner fortæller, alt imens han holder i gelænderet og går op langs væggen i gangen: ”Av, det er badeanstalten – der har jeg badet som barn… og det der er teglværket.” Han fortsætter med at fortælle ud fra billederne, og jeg går efter med kørestolen. Da vi når for enden af gangen, sætter han sig i kørestolen og hviler sig, mens han stadig kigger på billederne på væggen, og jeg er blevet en del klogere på Holbæk.

 

Her er nogle billeder fra processen.

 

 

   

   

Lawrence har sørget for billeder og print til rammerne

 

 

 

 

 

One Reply to “Den lille udflugt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: