7 gode løsninger til stuen på 12 m2

Hjemme i privaten har jeg virkelig været på en udfordring. Vi har fået nye altaner, og i den forbindelse er der blevet byttet rundt på køkken og stue. Se gerne det tidligere blogindlæg her.

 

Den gamle stue kunne rummet meget. Jesper og jeg har allerede delt liv i en del år og vi har fået samlet maaange ting: Bøger, billeder, bar, vaser og arvestykker som glas, gevir (ja, sågar en violin, et gevær og en sabel!).

Vi er stadig i processen med at sortere ud og kassere.

Den nye stue er L formet, ca. 12 m2, og er et gennemgangsrum med en dør til kælderen og den nye altan. Det kræver kreative løsninger, for at dette rum kan opfylde samme krav, som vi havde til den gamle stue.

Når der indrettes, er det altid en god idé at tænke på, hvor mange mennesker der skal kunne opholde sig i rummet, og hvilke handlinger skal rummet facilitere. I vores tilfælde bruger vi mest stuen til at se på skærme: mobiltelefoner, tablets, labtops og naturligvis tv. Dette kræver nem tilgang til stikkontakter – heldigvis har rummet før været køkken, så det er ikke noget problem.

Derudover skal stuen også fungere som kontor. Jeg arbejder stadig hjemmefra en gang imellem, så det er rart at kunne sidde ved et skrivebord. De løse skrivebordsmoduler er sat i barhøjde. På den måde kan jeg veksle mellem at sidde og stå.

 

Opbevaring af de mange bøger, ting og sager er løst med hylder på skinner, der kan justeres efter behov. Dette er en superbillig og praktisk løsning. Selv er jeg stor fan af bogkasser. De er rigtig gode, fordi de ikke kræver så mange bogstøtter og det ser bare roligere ud, når bøgerne ikke vælter.

Vi har bygget en stor sofa birketræ med hynder i gråt stof, så den passer præcist til den lille ende af L’et. Her er masser af plads til opbevaring. Trækasserne under sofaen er på hjul og under madrassen er der vippelåg til opbevaring af ekstra sengetøj m.m.

Fordi rummet er et gennemgangsrum med adgang til bagtrappen er tv-skærmen blevet sat på et vendehængsel. Det var forholdsvis dyrt, men det kan godt betale sig i et lille kantet rum, hvor placeringen er problematisk.

Nogle af vandrørene har varmt vand, så for at undgå at vi brænder os, har jeg hæklet betræk til vandrørene – det er jo også en ganske dekorativ løsning.

Vores stue er alt i alt blevet en hyggelig lille krog med mulighed for både brætspil, some, tv, arbejde og leg med børn og børnebørn.

sofahjørne

7 gode løsninger til stuen på 12 m2:

  • Nem adgang til strøm
  • Masser af hylder
  • Udnyt plads under sofaen
  • Hæng tv’et op
  • Kasser og stuebord på hjul
  • Dæk varme vandrør af eller mal dem tydeligt, så man ikke brænder sig på dem
  • Stil brætspil frem, så I husker at bruge dem
hyggekrog
Timeglas lamper, eget design – kan bestilles

 

Skriv gerne til os, hvis du har en indretningsudfordring eller kig på vores hjemmeside,

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d