Sådan indretter vi, når appetitten skal stimuleres

Hold da op det har været et dejligt travlt efterår, så bloggen har ligget lidt stille. Men nu er der blevet lidt tid til at fortælle mere om adfærdsbefordrende indretning og hvordan vi har brugt det i Plejecenter Lindevej.

At tænke sig at glemme at spise eller at miste lysten til at smage god mad. Det kan faktisk blive tilfældet for nogle af os, når vi bliver ramt af demens og/eller Alzheimers eller mister smags- og lugtesans. FORM RUM har indrettet spisestuen og dagligstuen for Plejecenteret Lindevej med fokus på at stimulere lyst til mad og lysten til ophold sammen med andre.

Den røde tråd igennem hele indretningen er hjemlighed, og farvevalget er grønne toner med rød og gul som birolle. Dette er nøje valgt ud fra eksisterende interiør og rammer. Farverne skal samle det visuelle indtryk af rummene og skabe helheden.

Spisestuen er forbeholdt de beboere, der er mindst friske. De er plejekrævende og personalet skal have plads til at køre rullestolene rundt i lokalet. For at øge pladsen og skabe mindre grupper, indkøbte vi nye runde borde. De ens bordplader skaber visuel ro.

På væggene har vi placeret store synlige plakater med billeder af fotorealistisk mad. Rammerne er sat godt fast på væggen, for ikke at de skal komme til at hænge skævt, når der bliver puffet til dem.

De gamle persiennelameller har måttet lade livet til fordel for gardiner for at give rummet en mere hjemlig følelse.

Der stod en gammel hvid industridisk, som personalet brugte til tilberedning af mad. Denne ville de gerne bevare, så for at integrere den i rummet og bruge den aktivt til at nudge til appetit, fik den et farvestrålende billede af kage og teksten ”velbekomme”.

Min dygtige kollega Lawrence er foliespecialist, så kontakt os gerne, hvis I ønsker et tilbud.

Vi designede en tag-selv buffét, speciel egnet til kørestolsbrugere. Målet er, at beboerne selv skal vælge og tage mad her. Disken er af CNC-fræset birketræ og der er vaskbart linoleum på alle slidflader. Den har også hjul, så den kan flyttes. De dekorative planter er kunstige og er med til at skabe en visuel oplevelse af hjemlighed i rummet. Vi har også designet lamperne, der leverer et varmt lys og fremhæver maden.

Har I fået lyst til at indrette jeres fælles områder strategisk så skriv til mig på sl@form-rum.dk for et uforpligtende tilbud.

Lige et tip om at nudge med farven på service her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d