Gør det nemt! 4:5

Nudging kan betyde meget for hvordan og hvor meget et rum bliver brugt. Her kan du læse, hvordan vi brugte Nudging til at gøre atriumgården på plejecenteret i Haslev mere indbydende for beboerne.

 

Præmissen for at nudge er, at vi tror på at vi som mennesker gerne vil gøre det rigtige. Nogle gange er det rigtige bare for besværligt. Som indretningsdesignere kan vi hjælpe folk lidt på vej. Så vi kan puffe folk til at bevæge sig rundt i lokalet og bruge rummet hensigtsmæssigt.

 

Læs mere om teorien her.

 

Da vi først så atriumgården, indbød den ikke til ophold. Ledelsen ønskede at bruge atriumgården aktivt til at beboerne kunne gå tur i og opleve. Vi delte gården ind i zoner og lavede en synlig markeret sti. På den måde ville beboerne kunne gå en tur rundt fra zone til zone, se nye ting og tage ophold på en af bænkene på vejen.

 

Stien blev markeret med hvid tape. Det der skete derefter var, at der kom lidt fart og sjov ud af at de ældre kørestolsbrugere ”kørte ræs”. Det var skønt at høre dem grine når de trillede efter stregen.

 

I atriumgården var der et område, der blev brugt til aktiviteter som boccia og motionscykler. Dette var et lidt dødt område uden trafik og invitation til ophold.

 

Dette område blev ”Fitnesszonen”. For at forstærke fitnesszonens invitation til brug, lagde vi et grønt nålefilttæppe. Vi anlagde også en sti på tværs (diagonalt) af fitnesszonen, så der inviteredes til trafik i dette område. Vi klistrede grønne fodspor på stien for at signalere, at vi gerne ville have trafik denne vej. De grønne fodspor blev også sat til indgangen til orangeriet.

Vi etablerede til sidst en parkeringszone, hvor de ældre parkerede deres rollatorer, scootere og lifte. Her satte vi et cykelskur op med tydeligt markering af båse. Et stort p-skilt markerede områdets formål og var nemt at aflæse. Dette afhjalp noget af rodet, der var kommet fordi ingen vidste hvor og hvordan der skulle parkeres.

Parkeringsskur

 

Vores indretningsløsninger har gjort Atriumgården mere indbydende, men det er fortrinsvis vores Nudges som gør, at den nu bliver brugt meget mere, og at den er blevet et livligt sted hvor folk gerne vil opholde sig. Nudging er et utroligt stærkt værktøj, som vi er meget glade for at bruge.

 

Vil du læse mere om, hvordan vi bruger nudging i vores indretninger, så er der her en artikel fra Skolen på Nyelandsvej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: