Love what you do – Do what you love

 

Passionens lange rejse

– Har du en passion? Noget der driver dig og som får dig til at miste fornemmelse for tid og sted, når du er i gang med det? Eller søger du stadig mellem mange mulige spændende muligheder?

Min passion er indretning og design. Det vil  være for meget at sige at det altid har været det. I mine teenageår ville jeg være tøjdesigner. Så meget at jeg startede på uddannelsen Fashion Design på Margrethe Skolen, Den lå dengang på Strøget i København lige overfor Illums. Det blev dog kun til et år, for det var pludseligt ikke sjovt at sy, når jeg skulle. Til gengæld lærte jeg en masse om formgivning og materialer, som jeg siden har haft glæde af at kunne i interiør design.

Interessen for rum opstod først senere, da jeg blev dekoratør. Jeg blev hurtig freelancer og de næste 13 år indrettede jeg butikker, trimmede og lavede udstillinger.

En gang i mellem tag livet nogle sjove vendinger og i 2012 tog jeg en stor beslutning: jeg ville have en uddannelse i Design og Business. Jeg måtte starte helt fra bunden – for jeg ville ikke komme langt med min mesterlære. En HF og PBA senere hoppede jeg ud som selvstændig igen og er i dag indretningsdesigner i virksomheden Form rum.

 

Rum og mennesker

Som indretningsdesigner beskæftiger jeg mig i dag, med det jeg brænder mest for:. Indretning af rum er ikke kun at stille møbler op i et lokale. Behov og trends skal overvejes.

Jeg synes især det det er fascinerende at kigge på, hvad der sker, når mennesker bevæger sig i rum og hvordan de interagerer med objekter (interiør).

 

Så nogle af de tanker jeg gør mig, når jeg indretter er:

  • Hvad skal rummet invitere til?
  • Hvilken handling skal der foregå?
  • Med hvilken stemning eller oplevelse skal stimuleres?
  • Hvad vil behovet være i fremtiden

Der er ikke altid en lige vej til at opfylde ens passion, men du skal turde tage chancer og risikere lidt. Som selvstændig  laver jeg nye spændende ting hele tiden. Jeg er blevet helt habil grafiker,  jeg indretter æstetiske miljøer for skoler, plejecentre mm og leder større projekter i samarbejde med andre kollegaer og håndværkere. Mest af alt: I love what I do – I do what I love!

 

–  Tak for at læse med –

 

Måske vil du læse om udfordringerne ved at være designer i en Coronatid, for det er ikke kun optur at være selvstændig.

 

Skriv til mig på sl@form-rum.dk eller følg mig på:

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d